Elegant men ändå tillgängligt - Frederique Constant Classic tillverkning med svart urtavla replika klockor

Sportklockor har en viss vädjan, en definitiv svalhet som gör dem önskvärda. Ändå kommer det en tid i ditt liv, när det bara inte längre är att äga dessa typer av tidstycken. Vid en viss tidpunkt behöver varje gentleman en elegant klocka. Men medan behovet och önskan är närvarande, kan det inte alltid sägas samma för pengarna ... Det är därför vi ville visa dig Frederique Constant Classic tillverkning med svart urtavla. Extremt elegant, förfinad, mekaniskt intressant och ändå ganska tillgänglig.



Du kan inte alltid klä dig som en tonåring och bära en sportklocka. Vid vissa tillfällen krävs en klänningsklocka: formell affärsmiljö, svarta slipsar, matchning av din klocka med en kostym ... Även om jag inte ser något fel replika klockor i att ha på sig en Rolex Submariner eller en IWC Pilot med kostym, så är detta inte fallet för alla. Till och med en liten klockkollektion bör innehålla en subtil, mindre, smalare och mindre verktygs-klocka. Om tanken på att gå i motsatt riktning, med en korrekt smokingklocka (i princip en extra smal, guld, endast tidsur) verkar lite extrem, kanske du vill överväga en mellanliggande lösning. Och eftersom de flesta av oss inte har råd med en Vacheron eller en Patek, borde vi förmodligen göra det till en tillgänglig mellanliggande lösning.

Frederique Constant Classic Manufacture är en sådan lösning, och definitivt en som vi rekommenderar här på Monochrome. Du känner oss, vi är ganska flotta när det gäller klockor. Vi älskar haute horlogerie, vi älskar komplikationer, vi älskar handbehandling. Men låt oss vara realistiska, inte ens 1% av samlarna kommer att kunna samla sådana klockor. Realistiska rolex kopia alternativ finns dock. Denna svartvalsade version av FC Classic Manufacture är ett bra exempel och är fantastisk i metallen. Elegant utan att vara för formell, rimlig stor och samtidigt behålla en viss närvaro på handleden, tillgänglig medan den erbjuder en rörelse exklusivt för märket.

Poängen med Frederique Constant Classic Manufacture är att den, trots att den är kategoriserad som en klänningsklocka, fortfarande erbjuder ett ganska stort fall - som vissa föredrar. Det mäter faktiskt 42 mm i diameter, med en tjocklek på 11,6 mm. Det är inte smalt, men med en fallstorlek som denna föredras att undvika en för tunn profil, bara för att respektera proportioner. Väskan är avrundad, med en konvex ram och konvexa casebands, kompletterad med en rund krona. Stor på papper, men klockan bärs bekvämt och kan lätt kopplas ihop med affärs- eller formklädsel, eftersom den inte är framträdande på handleden - faktiskt är flikarna korta, ganska smala och "kramar" handleden.

Huvudattraktionen på denna version av Frederique rolex replica Constant Classic Manufacture, en övergripande väldigt klassisk klocka, är dess urtavla. Du måste uppleva det i verkliga ljusförhållanden. Den svarta färgen känns nästan som polerad lack, med en djup och rik färg och en fin glansig yta som gör denna klocka väldigt livlig. Urtavlan kompletteras med diskreta och eleganta typsnitt och markörer, målade i vitt, precis som händerna. Datumet, indikerat för hand, ligger på 6, mycket elegantare än ett datum placerat i ett fönster.

Denna klocka är mycket trevlig och förfinad. Naturligtvis kommer vissa att märka yttre påverkan - likheten med modeller från en viss, Genève-baserad, historisk Maison är obestridlig - men det förblir mindre uttalat på denna fake rolex svartvalsade version än på den ännu mer klassiska vita dial-upplagan. den har charmen från en klocka från 1940-50-talet, men känns inte som en gimmicky vintage-bit. Storleken och proportionerna är moderna och kommer att glädja dem som vill ha något med handledsnärvaro.

Under safir-crystal case-back är den välkända interna rörelsen av Frederique Constant, som fungerar som en bas för de flesta "tillverkning" -urar - men ändå med olika moduler ovanpå, till exempel en kronograf, en månfas eller en värld -timer. Kaliber FC-710 har utvecklats, testats och monterats av varumärket i Genève-baserad tillverkning. Det är en automatisk rörelse, med timmar / minuter / sekunder och datum, 26 juveler och en 4Hz frekvens. Denna kaliber är ganska stor (30 mm) och ser mer tilltalande ut än din vanliga ETA, med en gyllene rotor, blåsade skruvar, cirkulära Geneva-ränder och diamantskurna fasetter.

Sammantaget är det vi har med Frederique Constant Classic tillverkning med svart urtavla ett exceptionellt paket: design, elegans, modern stil, komfort, mekanik ... Det bästa är emellertid priset, med klockhandlingen för CHF 2,290.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Grand Seiko SBGA211 'Snowflake' är cool som is fake rolex

Vi presenterar Junghans Meister Chronoscope med guld och blått schema klockor kopior

Det finns vissa fake rolex grupper av samlare